Protein & Cook - Dýňový chlebíček s bílou čokoládou
Dýně, dýně a zase dýně! Dýňová sezóna je v plném proudu, proto jsme si pro Tebe ve spolupráci s Hany přichystali recept na tento fantastický dýňový chlebíček!
INGREDIENCE
Na těsto:
- 400 g dýňového pyré
- 2 vejce
- 100 g xylitolu
- 80 ml oleje
- 200 g ovesných vloček
- 30 g CFM Whey Protein - Salted caramel
- 50 g bílé belgické čokolády
- 125 g nízkotučného tvarohu
- 20 g třtinového karamelového cukru
- 20 g skořicového cukru
- prášek do pečiva + 1 lžička jedlé sody
Na ozdobu:
- 150 g nízkotučného tvarohu
- 100 g riccoty
- 20 g čekankového sirupu
- mandle
POSTUP
- Xylitol vyšleháme s vejci, skořicovým a třtinovým cukrem, olejem a tvarohem.
- Vločky si rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka, přidáme k nim prášek do pečiva, špetku soli, protein a sodu.
- Sypkou směs postupně přesypeme do tekuté směsi a na závěr přimícháme dýňové pyré a přidáme nasekanou bílou čokoládu.
- Formu si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
- Připravené těsto dáme do formy a pečeme na 175 stupňů cca 55-60 minut.
- Po vychladnutí ozdobíme chlebíček tvarohem smíchaným s riccotou a sirupem a posypeme nasekanými mandlemi.
Dobrou chuť☺️