Recept: Banánový chlebíček s arašídovým máslem
Kombinace banánů a arašídovýho másla je absolutní klasika, která nemá šanci zklamat ani za milion let. No a protože jsou to i hlavní dvě složky tohohle banana breadu, tak ten co? Taky nezklamal! Dokonce vlastně předčil veškerý očekávání, nekecám! Jenom vám teda musim prozradit jedno takový malý tajemství….já jsem do něj totiž nepoužila jen tak ledajaký arašídový máslo, ale arašídový máslo s karamelem od Protein&Co. No a co si budem – to je totální dokonalost už jenom samo o sobě! Jako nejle je samozřejmě jen tak na lžičku, klasika….ale to, co provede s timhle chlebem, to je teda hodně velká paráda! Vystřelí ho až někam do vesmírnejch výšin a způsobí vám totální závislost, protože kombo banánů, arašídovýho másla a k tomu ještě karamelu?! To asi ani nepotřebuje komentář, žejo… Tak dobrou chuť a jestli chcete jako hodně velkej luxus, tak si to máslo na ten chlebíček ještě namažte! Řadim do kategorie moooc přijemnejch návykovejch látek!
INGREDIENCE
- 2–3 zralé banány (300 g)
- 3 vejce
- 50 ml mléka
- 80 g arašídového másla s karamelem Protein&Co
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g syrovátkového proteinu Protein&Co
- 2 lžičky skořice
- 1/2 balení prášku do pečiva
- špetka soli
POSTUP
- Banány rozmačkejte a přidejte k nim vejce, mléko a arašídové máslo. Společně vše promixujte dohladka a ve vedlejší míse si smíchejte všechny zbývající sypké suroviny – mouku, protein, skořici, prášek do pečiva a špetku soli.
- Sypkou směs postupně vmíchejte k tekuté tak, aby vám vzniklo hladké těsto. Podle chuti případně přislaďte, a poté ho nalijte do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Můžete ho dozdobit podle libosti, já jsem použila rozkrojený banán a pár arašídu, ale rozhodně mu bude slušet například i čokoláda nebo jiné ořechy.
- Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 35 minut, dokud nebude mít krásně zlatavý povrch. Dobrou chuť!
HODNOTY:
Na 1 kus při rozkrájení na 12 dílů:
- 160 kcal / 670 kJ
- 10 g bílkovin
- 17,5 g sacharidů
- 5,5 g tuků
- 2,5 g vlákniny
převzato z www.petitappetit.cz