Protein & Cook - Čokoládové crinkles
Z této porce je pouze 7 ks, taková testovací várka! Klidně ji zdvojnásob, protože hned zmizí.
V jednom kuse najdeš zhruba 3g bílkovin, 7g sacharidů a 7g tuků 🥰
Tento recept na crinkles se tomu klasickému příliš nepodobá a těsto se chová jinak - v troubě se nerozteče.
Častým problémem u klasického receptu je i ztvrdnutí crinkles po pár dnech - tyto jsou spíš opakem. Další den jsou ještě lepší a měkčí 🫶 Ale zároveň v troubě krásně popraskají!
Ingredience:
- 60 g mandlové mouky
- špetku soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 20 g medu
- 40 g lískooříškového krému s belgickou čokoládou
- 5 g kakaa
- pár kapek vanilkového extraktu
Postup:
- Jednoduše vše smíchej dohromady.
- Těsto bude měkké a dobře tvarovatelné.
- Potom zlehka zplácni do požadovaného tvaru.
- A nakonec obal v tapiokové mouce, moučkovém cukru či moučkovém erythritolu. Za mě bylo nejlepší obalit ve směsi tapiokové mouky a moučkového cukru.
- Peč 8 až 10 minut na 180°C.
- Pokud budeš obalovat pouze v moučkovém cukru či erythritolu, přidej cca 10 g více mouky, aby bylo těsto trochu tužší.