Protein & Cook - Jednoduché vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
- 300 g hladké pšeničné mouky
- 40 g moučkového cukru
- 120 g rozmixovaných lískových oříšků
- 200 g měkkého másla
- 2 žloutky
- Kůra z půlky citronu
- Vanilkový cukr
- Moučkový cukr (na obalení)
- Do mísy dej mouku, oba cukry, kůru z citronu a promíchej.
- Dále přidej měkké máslo nakrájené na kostičky, ořechy, žloutky a vypracuj hladké a nelepivé těsto, které po té zabal do potravinářské fólie a dej odpočinout do lednice. Minimálně čas jsou dvě hodiny, ale nejlepší je ho tam nechat přes noc.
- Další den těsto vyndej, propracuj a vytvaruj na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky. Nezapomeň mezi nimi dělat dostatečně velké mezery.
- Dej péct do trouby na nějakých 170°C horkovzduch na asi 10-12 minut. Když začnou zlátnout, plech vyndavám, vždy záleží i na velikosti.
- Nech je chvilinku vychladnout a po té obal v moučkovém cukru.