Protein & Cook - Mandlové linecké ve zdravějším provedení
Vánoce nám klepou na dveře a co je větší klasika než linecké? Naše ambasadorka Marci si pro tebe připravila tuhle zdrevější verzi a to bez klasické mouky, cukru a bez laktózy a to navíc s příjemnou oříškovou chutí. 💚🌰 Jelikož linecké o Vánocích nesmí chybět, je dobré dělat ho předem, protože chvilku trvá než se rozleží a zněkne .👌 Pak je ještě lepší 🥰
Tak ho pojďme vyzkoušet 👇
Ingredience
- 180-200g mandlové mouky
- 30g kokosového oleje
- 7g kakaa
- 1 vejce
- 60g medu
- Pár kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
Krém:
- 1 žloutek
- 1 lžíce ghee
- protein s příchutí vaječného likéru
Postup
- Smíchej všechny ingredience dohromady. Těsto by mělo být lehce lepivé.
- Nech těsto na cca 30 minut v lednici.
- Potom vytáhni a rozválej na šířku cca 3mm.
- Vykrájej tvary pomocí vykrajovátek.
- Peč 6-9 minut na 160°C.
- Nech vychladnout/odležet a potom dozdob čokoládou (můžeš vynechat) a namaž krémem či nějakým džemem, marmeládou apod.
- Vyzkoušej krém s příchutí vaječného likéru. Rozehřej na plotně ghee a přimíchej žloutek. Vař asi 5 minut a sem tam promíchej. Odstav z plotny a nech trochu vychladnout. Potom přimíchej asi 20g proteinu s příchutí vaječného likéru. Můžeš klidně vyšlehat pro lepší konzistenci.