Protein & Cook - Perníkový koláč s vaječným likérem
Perníkový koláč s vaječným likérem je kombinací dvou skvělých vánočních chutí, které prostě nesmí o Vánocích chybět 😍👌 A to navíc ve zdravém provedení 🥰
Pokud si koláček rozdělíš na 5 porcí, v jedné najdeš 469 kalorií, z toho 36 g bílkovin, 44 g sacharidů a 15,6 g tuků ❤️
Můžeš si ho tak dát klidně jako zdravou snídani nebo svačinku 😍 A nebo jenom tak 👌
Ingredience
Na těsto:
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 60 g arašídového másla Protein & Co.
- 10 g ghí
- 30 g sypkého sladidla (erythritol, xylitol, stévie..)
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky perníkového koření
- špetka nového koření
- 2 vejce
- 10 ml mléka
Náplň:
- 450g řeckého jogurtu
- 2 vejce
- 40 g proteinu s příchutí Vaječný likér
- mléko dle konzistence (je-li potřeba)
Tmavá náplň:
- 5 g kakaa Protein & Co.
- 150 g tvarohu
- 10 g vanilkového proteinu
Postup
- Nejdřív smíchej vše na těsto a vypracuj. Těsto dej do lednice na 30 minut.
- Mezitím si připrav náplně. Na obě stačí vše smíchat. Pro lepší konzistenci můžeš vyšlehat. Tmavá náplň by měla být tužší a světlá by měla být tekutější tak, aby šla nalévat. Pokud je moc tekutá, přidej více proteinu.
- Těsto vyválej a vtlač do formy cca 30 cm.
- Na to natři tmavou náplň a nahoru nalij druhou náplň.
- Peč na 180°C 20 až 25 minut.
- Potom dozdob perníčkami, lyofilizovanými jahodami či čímkoli jiným.
Dobrou chuť přeje Protein & Co. ve spolupráci s Marci 💚