Protein & Cook - Vánoční čokoládové lanýže
Příprava je snadná a chuťově jsou naprostý top! Alespoň pokud máš rád čokoládu nebo ořechové máslo. K tomu všemu jsou tyto lanýže místy i krásně křupavé, protože použitá čokoláda v nich částečně ztuhne.
Tak už na nic nečekej a vrhni se na ně!
INGREDIENCE
- 50 g kvalitní čokolády
- cca 8 ks sušených datlí bez pecek
- 50 g arašídového másla s mléčnou čokoládou
- Kakao (1 lžíce do těsta + další na obalení)
POSTUP
- Datle, arašídové máslo a čokoládu rozmixuj do hladka.
- Vzniklá hmota je tuhá - ale pokud by ti z ní nešlo tvarovat kuličky, tak klidně přidej trochu vody. Ale opatrně, aby nebylo vzniklé těsto příliš tekuté.
- Vytvaruj kuličky, vyjde to zhruba na 16 menších kuliček.
- Poté je obal v kakau.
- A nech je v lednici alespoň jednu hodinu, ideálně přes noc!