Protein & Cook - Zdravější špička řezy
Miluješ koňakové špičky a zároveň chceš mít svůj jídelníček podkontrolou ? V tom případě jistě oceníš tuhle zdravější verzi v podobě proteinových řezů s příchutí Vaječného likéru od naší Hany!
INGREDIENCE
Korpus:
- 30 g kakaa
- 30 g našeho CFM čokoládového proteinu
- 50 g erythritolu
- prášek do pečiva
- 3 vejce - oddělit žloutky od bílků
-
250 g nízkotučného tvarohu
-
60 ml oleje
-
100 g namletý ovesných vloček nebo hladké mouky
Puding:
-
37 g pudinkového vanilkového prášku
-
40 g našeho CFM proteinu s příchutí vaječného likéru
-
400 ml mléka
Navíc:
POSTUP
- Z bílků si vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem do pěny, přidáme olej a tvaroh, zase společně vyšleháme.
- Po částech pak začneme přisypávat namleté vločky nebo mouku, prášek do pečiva, kakao a čokoládový protein.
- Do směsi pak pomalu vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vylijeme od formy s pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 30 minut (záleží, jak máme vysoké těsto).
- Když je korpus upečený, potřeme ho arašídovým krémem s příchutí vaječného likéru. A začneme připravovat druhou vrstvu.
- Připravíme si puding podle návodu, jen s rozdílem, že použijeme pouze 400 ml mléka a k pudinkovému prášku přimícháme ještě protein s příchutí vaječného likéru.
- Když máme puding hotový, rozetřeme ho na korpus a dáme ztuhnout do ledničky. Na závěr si už jen ve vodní lázní necháme rozehřát hořkou čokoládu a tu pak rozetřeme na zatuhnutý puding a dáme na chvíli opět do ledničky. (kdo bude chtít, připravit si spíš něco jako ganache, čokoládu smíchat se smetanou nebo s mlékem, samotná čokoláda se celkem špatně krájí, ale nám to nějak nevadilo)
-
Poté necháme odpočinout v lednici a můžeme podávat!
Příjemné mlasání přeje tým Protein & Co. & Hany
Dobrou chuť!