Protein & Cook - Jahodový cheesecake s bílou čokoládou
- 70 g sušenek bez cukru (Gullón,...)
- 15 g pohankových vloček
- 20 g kokosové mouky
- 1 banán
- 20-40 ml mléka dle konzistence
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 140 g řeckého jogurtu
- 1 vejce
- cca 10 g prášku z lyofilizovaných jahod
- 2 lžičky kokosového cukru
- 15 g bílé čokolády
- 15 g bílé čokolády
- cca 10 g prášku z lyofilizovaných jahod
- 2-3 lžíce mléka
- 25 g arašídového krému s bílou čokoládou a jahodami
Na ozdobu:
- Rozmixuj všechny ingredience na korpus.
- Na náplň rozpusť čokoládu, pak smíchej všechny ingredience dohromady.
- Do formy cca 18 cm natlač těsto na korpus. Na to nalij náplň.
- Peč 30 minut na 180°C, pak nech v zavřené troubě dalších cca 30 minut.
- Na polevu stačí rozpusť čokoládu a smíchej s arašídovým máslem a mlékem. Je-li to třeba, ještě trochu rozehřej pro lepší konzistenci. Nakonec přimíchej prášek z lyofilizovaných jahod.
- Natři na vychladlý cheesecake a dozdob.
Tipy a triky:
- Při pečení dej dolů do trouby formu/plech s vodou, díky tomu získá cheesecake lepší strukturu i chuť.
- Pro jasnější červenou barvu můžeš do polevy přidat kapku červeného barviva.
- Ingredience v náplni a polevě by měly být v pokojové teplotě, aby rozpuštěná čokoláda rychle neztuhla.
Dobrou chuť přeje Protein & Co. ve spolupráci s Marci.